WELKOM BIJ TRAVELVISION, PRODUCENT VAN AUTOMATISCHE SCHOTELANTENNES

Travelvision B.V. is producent van hoogwaardige automatische schotelantennes voor de scheepvaart en voor campers en caravans. De producten van Travel Vision onderscheiden zich door eenvoud, degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Unieke innovatieve technologie, gebruikersgemak en prijsstelling geven de doorslag in succes.

Televisie kijken op vakantie, met slechts één druk op de knop

De Travel Vision R7 is een volledig automatisch digitaal en mobiele schotelantenne op statief. Met slechts één druk op de knop kunt u overal in Europa uw favoriete televisie programma’s bekijken!

Het beste van 2 werelden
De Travel Vision R7 heeft zowel de voordelen van een volautomatische schotelantenne als die van een schotelantenne op statief! Zo hoeft u nooit meer te tobben met het handmatig uitrichten op de satelliet, dit doet deTravel Vision R7 met één druk op de knop geheel automatisch.

Daarnaast biedt de Travel Vision R7 u optimale vrijheid, u kunt uw caravan of camper heerlijk in de schaduw van een boom plaatsen, de schotel plaatsen waar u maar wilt en zodoende genieten van uw favoriete televisie programma.

De Travel Vision R7 is een Nederlands product en biedt u een optimale kwaliteit.

Travel Vision brengt multimedia aan boord

Televisie en radio zijn onmisbare behoeften geworden in het dagelijkse leven, daarom mag een betrouwbare schotelantenne van Travel Vision aan boord niet ontbreken!

De Travel Vision systemen zijn hoogwaardige automatische satellietschotels van Nederlandse makelij. De toegepaste technologieën op onze maritieme systemen zijn volledig afgestemd op schepen die varen op binnenwateren. Hierdoor is het mogelijk om zeer nauwkeurig de gewenste satelliet te volgen. Degelijke materialen en een voorgeschreven schoteldiameter met voldoende signaalopbrengst maakt de betrouwbaarheid compleet. Met Travel Vision kunt u in een groot vaargebied genieten van het volledige pakket dat satellietontvangst te bieden heeft.

Waar komen de satellietbeelden vandaan?

Satellieten

Het is inmiddels ruim 50 jaar geleden dat de eerste satelliet in de ruimte werd geschoten. Vanaf 1985 zijn de eerste commerciële satellieten gelanceerd en met de lancering van de Astra 1 satelliet in 1989 begon de doorbraak van satelliet tv.

De Direct Broadcast Satellieten, die radio- en TV programma’s distribueren, bevinden zich op een hoogte van 36.000 kilometer in een geostationaire baan boven de evenaar, dit wil zeggen dat deze satellieten zich bevinden op een vast punt ten opzichte van de aarde.

Hoe werkt satelliet-tv?

Vanaf de aarde worden TV signalen vanuit een grondstation opgestraald naar de satelliet. De satelliet zet de signalen van het grondstation d.m.v. een convertor om en zendt de TV kanalen weer terug naar bepaalde gebieden op de aarde, ook wel beams of footprints genoemd. De eigenaar van een satellietnetwerk (bijv. SES Astra) verhuurt bandbreedte van de satelliet aan verschillende providers, zoals Canal Digitaal en TV Vlaanderen, die dit exploiteren en aanbieden aan consumenten in de vorm van een abonnement.

Schotelantennes

Het satellietsignaal wat uiteindelijk terugkomt op aarde is door de grote afstand een relatief zwak signaal en is vanwege allerlei externe factoren, zoals bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden, zeer gevoelig. Voor een goede ontvangst van tv signaal is dan ook een schotelantenne nodig van goede kwaliteit. Hierbij geldt ook, hoe groter het schotelblad des te beter de ontvangstkwaliteit en de grootte van het ontvangstgebied is.

U kunt met een schotelantenne met single LNB één satellietpositie tegelijkertijd ontvangen. Op één positie kunnen echter wel meerdere satellieten staan, zoals bij de positie Astra 1 (19,2°O) waar 5 satellieten te vinden zijn. Al deze satellieten binnen de 19,2°O positie hebben hun eigen footprint. In een groot deel van Europa zijn deze footprints overlappend, echter in de buitenste delen van het ontvangstgebied is dit niet altijd het geval, hierdoor kunt u in die gebieden soms niet alle gewenste zenders ontvangen.

Als u meerdere satellietposities tegelijkertijd wilt ontvangen dan kunt u een Duo LNB gebruiken, deze heeft 2 ingebouwde koppen die zodanig zijn afgesteld dat 2 posities tegelijkertijd ontvangen kunnen worden. Een veel gebruikte Duo LNB in de Benelux is het type wat tegelijkertijd de satellietposities Astra 1 en Astra 3 ontvangt.

Transponders

Een satelliet is uitgerust met transponders die elk weer bestaan uit een ontvanger, een converter en een zender. Een TV satelliet beschikt gemiddeld over 20 tot 50 transponders. Via één transponder kunnen ongeveer 10 TV zenders van technisch goede kwaliteit worden doorgegeven.

BeamDe beams op de satelliet kunnen vanaf de aarde bestuurd en gedraaid worden voor het juiste bereik op aarde.

Vrij zicht op het zuiden

Om een goede kwaliteit ontvangst te realiseren is het van belang dat uw schotelantenne vrij zicht heeft naar het Zuiden. Zoals gezegd is satelliet signaal zwak en zorgen hindernissen, zoals bijvoorbeeld bomen of gebouwen, voor verstoring van ontvangst of zelfs geen ontvangst. Hierdoor zien we vaak dat op campings de plaatsen met een vrij zicht naar het Zuiden als eerste bezet zijn, hoewel dit vaak niet de mooiste plaatsen zijn.Over ons

Travelvision B.V. is producent van hoogwaardige satellietontvangstsystemen.

Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van automatische volgschotels voor de binnenvaart en automatische schotelantennes voor de recreatiemarkt. 

lees meer

Neem contact op

Ir. Lelystraat 10 - 4251 LS Werkendam - The Netherlands

+31 183 505570

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Privacy Verklaring