Download Firmware Q7 Maritiem

Veelgestelde vragen Firmware update

Het display blijft continu aangeven: USB Disk niet gevonden
Formatteer de USB stick en probeer opnieuw.

Nadat u deze melding heeft gehad, dient u de 24V van de antenne even te resetten!
Anders blijft de antenne deze melding geven.

Formatteren van USB stick:

Als u onder Computer met de muis op de usb disk staat, drukt u op de rechtermuisknop.
U krijgt een keuze venster waar u de optie Formatteren kunt kiezen.
Waarschijnlijk staat alles al standaard goed ingesteld (Fat 32,snelformatteren), en drukt u op starten.
Nadat hij is geformatteerd, (proces van korte tijd) kunt u nogmaals de firmware bestanden erop zetten, en weer proberen de firmware update uit te voeren

Het display blijft continu aangeven: Firmware niet gevonden
De benodigde bestanden worden niet gevonden door het systeem.

Nadat u deze melding heeft gehad, dient u de 24V van de antenne even te resetten!
Anders blijft de antenne deze melding geven.

1. U dient de bestanden rechtstreeks op de stick te plaatsen (niet in een map)
2. Staan alle 4 de .BIN bestanden op de disk?
3. Ziet u bijvoorbeeld EEPROM(1).BIN ipv EEPROM.BIN ? verwijder in de betreffende bestandsnamen het getal met haakjes (1)
Druk met rechtermuisknop op het bestand en selecteer: Naam wijzigen.
4. Formatteer de USB disk en probeer opnieuw.

Formatteren van USB stick:

Als u onder Computer met de muis op de usb disk staat, drukt u op de rechtermuisknop.
U krijgt een keuze venster waar u de optie Formatteren kunt kiezen.
Waarschijnlijk staat alles al standaard goed ingesteld (Fat 32,snelformatteren), en drukt u op starten.
Nadat hij is geformatteerd, (proces van korte tijd) kunt u nogmaals de firmware bestanden erop zetten, en weer proberen de firmware update uit te voeren
Ik krijg de 4 bestanden niet geopend op mijn computer
U kunt de bestanden niet openen vanuit een PC !

Na het downloaden van de firmware op uw pc dient u de 4 bestanden te:
Kopiëren (linker muisknop kopieren)
en te verplaatsen naar een USB disk.(linker muisknop plakken)
Ik kan de gedownloade firmware bestanden niet terugvinden op mijn PC
Helaas werkt elk besturingssyteem weer net anders, het is dan ook afhankelijk van uw besturingssysteem en instellingen.

Meestal zet uw Internet Browser gedownloade bestanden in de map (mijn) Downloads.
De map (mijn) Downloads kunt u in Windows terug vinden onder Mijn of Deze Computer.
Dien ik alle 4 de bestanden op de USB stick te zetten?
Ja, u dient alle 4 de bestanden op de stick te zetten
Tijdens de update krijgt u de foutmelding : Indoor Error Communicatie

U heeft de verkeerde software gedownload en geïnstalleerd . Duo/Q6/modi /S ipv Q7 Duo.

Dit kunt u weer herstellen maar zijn helaas wat extra handelingen voor nodig.

Hiervoor heeft u zowel de Q6/duo/modi S als de Q7 software nodig.

1e stap met behulp van Q6/Duo/Modi S software:

Plaats enkel de INDOOR.BIN file op de USB stick. (plaats nog niet in bedienpaneel)

1. Haal de groene stekker achter uit het bedienpaneel.
  2. Druk de enter knop in (hou ingedrukt) en plaats gelijkertijd de stekker weer terug.
  3. Op het bedienpaneel komt nu te staan “ checking for firmware”
  4. Laat de enter knop los en plaats de USB stick
  5. De update start meteen na het plaatsen van de USB stick
  6. Na de update kunt u de stick er weer uithalen.
  7. Plaats enkel de OUTDOOR.BIN file op de USB stick. (plaats nog niet in bedienpaneel)
  8. Druk de enter knop in (hou ingedrukt) en druk de escape knop in (hou ingedrukt) voor 5 seconde.
  9. Op het bedienpaneel komt nu te staan “ firmware update”
  10. Druk eenmaal op enter, waardoor het bestand wordt geladen.
  11. Na de update kunt u de stick er weer uithalen.

2e stap met behulp van Q7 software:

Plaats enkel de OUTDOOR.BIN file op de USB stick. (plaats nog niet in bedienpaneel)

1. Druk de enter knop in (hou ingedrukt) en druk de escape knop in (hou ingedrukt) voor 5 seconde.
  2. Op het bedienpaneel komt nu te staan “ firmware update”
  3. Druk eenmaal op enter, waardoor het bestand wordt geladen.
  4. Na de update kunt u de stick er weer uithalen.
  5. Plaats enkel de INDOOR.BIN file op de USB stick. (plaats nog niet in bedienpaneel)
  6. Druk de enter knop in (hou ingedrukt) en druk de escape knop in (hou ingedrukt) voor 5 seconde.
  7. Op het bedienpaneel komt nu te staan “ firmware update”
  8. Druk eenmaal op enter, waardoor het bestand wordt geladen.
  9. Na de update kunt u de stick er weer uithalen.
  10. Plaats alle 4 de bestanden op de stick (OUTDOOR/INDOOR/EEPROM en TUNER).BIN file op de USB stick. (plaats nog niet in bedienpaneel)
  11. Druk de enter knop in (hou ingedrukt) en druk de escape knop in (hou ingedrukt) voor 5 seconde.
  12. Op het bedienpaneel komt nu te staan “ firmware update”
  13. Druk eenmaal op enter, waardoor de bestanden worden geladen.
  14. Na de update kunt u de stick er weer uithalen.

De update is nu gedaan en u systeem werkt weer.

Firmware update Q7 (Duo) Maritiem

Voor een Firmware update heeft u een USB stick nodig. Na het downloaden van de software op uw pc dient u de bestanden te kopiëren/verplaatsen naar een USB stick. U kunt de bestanden niet openen vanuit uw PC.

firmware 3.6.21 Augustus 2017

Let op !
deze software is alleen voor de Q7 en Q7 Duo !

DOWNLOAD>>INDOOR.BIN

DOWNLOAD>>OUTDOOR.BIN

DOWNLOAD>>TUNER.BIN

DOWNLOAD>>EEPROM.BIN

Handleiding firmware Update

Voor een Firmware update heeft u een USB disk(stick) nodig.
Na het downloaden van de firmware op uw pc dient u de 4 bestanden te kopiëren/verplaatsen naar een bij voorkeur lege USB disk.
U kunt de bestanden overigens niet openen vanuit een PC !

Wanneer de bestanden van de firmware op de USB disk staan ziet u 4 .bin bestanden.

Voor een firmware update gaat u eerst met behulp van het MCM bedieningspaneel naar het installatiemenu in de Travel Vision.

Druk op het bedienpaneel, eerst enter (houdt ingedrukt) en daarna escape (houdt ingedrukt) beide gelijktijdig 5 seconden in.

Als eerste optie ziet u het installatiemenu :

Installatie :

Firmware update

Plaats de USB disk met de firmware in het USB slot van het MCM bedieningspaneel.

Druk op de Enter toets.

Het systeem zoekt nu de software op de usb disk en u krijgt de volgende melding in het display:

Nazien USB :

Als de software is gevonden krijgt u de volgende melding op het display:

Gevonden :

Het updaten van de 4 bestanden gaat nu automatisch beginnen.
Dit proces duurt circa 5 minuten.
Na de update van het 4e bestand is het volledige Travel Vision systeem voorzien van nieuwe Firmware en start het systeem opnieuw op.

Het opnieuw opstarten begint met zoeken limiet om vervolgens de satelliet te gaan zoeken.
Het systeem is nu klaar voor gebruik.

Let op !! Verwijder de USB disk pas als het systeem compleet opnieuw is opgestart en de satelliet gaat zoeken.

Als u de USB disk eerder verwijderd is het mogelijk dat u de melding “usb disk niet gevonden” krijgt. Mogelijk dient u dan de software update opnieuw te moeten uitvoeren.

Nb. Tijdens het updaten kan het Travel Vision systeem spontaan gaan draaien. Dit is een normaal proces.

Over ons

Travelvision B.V. is producent van hoogwaardige satellietontvangstsystemen.

Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van automatische volgschotels voor de binnenvaart en automatische schotelantennes voor de recreatiemarkt.