Download Firmware Modi S en Q6 S Cassegrain rond schotelblad

Travelvision Modi S

Travelvision Q6 S cassegrain

Veelgestelde vragen over Firmware update

Dien ik deze software ook te installeren als mijn Modi/Q6 S goed werkt?
Nee, U kunt de normale Duo S en Q6 S software installeren en gebruiken.

Installeer enkel deze software indien u problemen ondervindt met het vinden van de satellieten.
Ik heb geen bedienpaneel met USB Slot.
U heeft nog de oude elektronica en kunt de updates niet uitvoeren.
Raadpleeg uw dealer.
Dien ik alle 4 de bestanden op de USB stick te zetten?
Ja, u dient alle 4 de bestanden op de stick te zetten
Het display blijft continu aangeven: USB Disk niet gevonden
Formatteer de USB stick en probeer opnieuw.

Nadat u deze melding heeft gehad, dient u de 24V van de antenne even te resetten!
Anders blijft de antenne deze melding geven.

Formatteren van USB stick:

Als u onder Computer met de muis op de usb disk staat, drukt u op de rechtermuisknop.
U krijgt een keuze venster waar u de optie Formatteren kunt kiezen.
Waarschijnlijk staat alles al standaard goed ingesteld (Fat 32,snelformatteren), en drukt u op starten.
Nadat hij is geformatteerd, (proces van korte tijd) kunt u nogmaals de firmware bestanden erop zetten, en weer proberen de firmware update uit te voeren

Het display blijft continu aangeven: Firmware niet gevonden
De benodigde bestanden worden niet gevonden door het systeem.

Nadat u deze melding heeft gehad, dient u de 24V van de antenne even te resetten!
Anders blijft de antenne deze melding geven.

1. U dient de bestanden rechtstreeks op de stick te plaatsen (niet in een map)
2. Staan alle 4 de .BIN bestanden op de disk?
3. Ziet u bijvoorbeeld EEPROM(1).BIN ipv EEPROM.BIN ? verwijder in de betreffende bestandsnamen het getal met haakjes (1) Druk met rechtermuisknop op het bestand en selecteer: Naam wijzigen.
4. Formatteer de USB disk en probeer opnieuw.

Formatteren van USB stick:

Als u onder Computer met de muis op de usb disk staat, drukt u op de rechtermuisknop.
U krijgt een keuze venster waar u de optie Formatteren kunt kiezen.
Waarschijnlijk staat alles al standaard goed ingesteld (Fat 32,snelformatteren), en drukt u op starten.
Nadat hij is geformatteerd, (proces van korte tijd) kunt u nogmaals de firmware bestanden erop zetten, en weer proberen de firmware update uit te voeren

Ik krijg de 4 bestanden niet geopend op mijn computer

U kunt de bestanden niet openen vanuit een PC !

Na het downloaden van de firmware op uw pc dient u de 4 bestanden te:
Kopiëren (linker muisknop kopieren)
en te verplaatsen naar een USB disk.(linker muisknop plakken)

Ik kan de gedownloade firmware bestanden niet terugvinden op mijn PC

Helaas werkt elk besturingssyteem weer net anders, het is dan ook afhankelijk van uw besturingssysteem en instellingen.

Meestal zet uw Internet Browser gedownloade bestanden in de map (mijn) Downloads.
De map (mijn) Downloads kunt u in Windows terug vinden onder Mijn of Deze Computer.

Download Firmware Modi S en Q6 S Cassegrain serie

Laatste update Januari 2017

Sinds 05 januari 2017 is er een trackfrequentie weggevallen, in onderstaande update 1.2.08 is hiervoor een nieuwe trackfrequentie geselecteerd.

Sinds de laatste satellietwijziging in Juli 2016 is ook gebleken dat sommige oudere systemen problemen hebben met het vinden van de Astra 3 satelliet. De meeste systemen met deze problemen vinden overigens wel Astra 1 maar geen Astra 3.

Na voren komt dat dit systemen zijn waarin gebruikt wordt gemaakt van het Cassegrain rond schotelblad, met de lnb achter het blad, en waarvan het signaal niveau te laag is om Astra 3 nog goed te kunnen ontvangen.

Voorbeeld Cassegrain schotelblad

Gebruikt in onderstaande systemen:

• Travelvision Modi S
  • Travelvision S
  • Travelvision Q6 S tot 2011 met cassegrain (rond schotelblad met LNB achterzijde)

Oplossing:

Dit type schotelblad wordt niet meer gemaakt en zou niet uitgewisseld kunnen worden. Het cassegrain ronde schotelblad is geleverd in alle Travelvision Modi systemen, en Q6 systemen t/m 2010. Zeker gezien de satelliet veranderingen die gedaan zijn, adviseren wij u een nieuwe Q7 antenne met een groter schotelblad.
Echter indien u een Q6 antenne heeft met cassegrain blad (t/m 2010), kunt u ook de optie ombouw naar het type offset ovaal schotelblad overwegen.
U kunt uw huidige S- elektronica ook hergebruiken in een nieuwe Travelvision Q7.

Raadpleeg voor prijzen en meer informatie uw dealer.

Mogelijke tijdelijke oplossing:

Speciaal voor deze systemen met een lager signaal niveau, is er software versie gemaakt. Deze oplossing geeft bij sommige systemen toch nog de mogelijkheid om de satelliet te vinden. Dit biedt echter geen zekerheid! Er zijn ook systemen die niet goed blijven werken.
Door de veranderingen van de signalen is er een grote kans dat u sommige zenders niet heeft, of binnenkort niet meer heeft. Bijgaand vindt u deze software, U kunt alle 4 de bestanden installeren zoals de normale software update.

Na deze speciale update dient u wel een extra handeling te doen:

• Druk weer 5 seconden op Enter en ESC ( net zoals u bij de normale software update doet) om in het installatie menu te komen.
  • Selecteer met pijltjestoets “Installateursmode” en druk op enter.
  • Voer als code 22 in (Selecteer met pijltjestoets 2, druk op enter, selecteer 2, druk op enter)
  • Selecteer met pijltjes toets onder Tracking settings: “Reset to defaults” en druk op enter.
  • Druk op escape om terug te keren.

Onderstaand firmware 1.2.08 voor cassegrain type schotelblad uit Januari 2017.

DOWNLOAD>>INDOOR.BIN

DOWNLOAD>>OUTDOOR.BIN

DOWNLOAD>>TUNER.BIN

DOWNLOAD>>EEPROM.BIN

Over ons

Travelvision B.V. is producent van hoogwaardige satellietontvangstsystemen.

Wij zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van automatische volgschotels voor de binnenvaart en automatische schotelantennes voor de recreatiemarkt.